De Diëtist
Iedereen komt dagelijks in aanraking met eten. Het is lekker, gezellig, maar ook belangrijk voor de gezondheid.
Een goede voeding is nodig om gezond te blijven en om klachten bij ziekte te verminderen.
Als u gezond eet, krijgt u alle vitaminen en mineralen binnen die u nodig heeft.
Door gezond eten blijft u ook goed op gewicht en verlaagt u de kans op het krijgen van ziekten, zoals bv. diabetes (suikerziekte) en hart- en vaataandoeningen.
Maar wat is nu een gezonde voeding? Welke vitaminen en mineralen heeft u nodig? En hoe moet u eten als er sprake is van ziekte?
De diëtist is dé specialist op voeding en helpt u om uw voeding op de juiste manier aan te passen. Ook houdt de diëtist rekening met uw wensen en eetgewoontes.
‘Diëtist’ is een beschermde titel en alleen professionals met een afgeronde HBO-opleiding voeding en diëtetiek mogen deze titel gebruiken.
Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te bouwen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Diëtisten die aan deze eisen voldoen, worden ingeschreven in het Kwaliteitsregister.
Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.